Salam semua, semalam saya juga ada masak roti jala. Maklumlah ada lebih / belen dalca masa masak nasi tomato ari tu. So, apa lagi... menjalalah kite ;-)
Nak buatnya mudah sesangat. Bagi sesapa yang ada lebih kuah kari ke apa ke, boleh lah buat kuih ni.
Memula ingat nak gulung. Tapi cam susahlah plak. So saya lipat ajerlah heheheehee
Bahan;
4 sudu tepung gandum
1 cawan air - ikut sukatan tepung
sedikit garam & pewarna kuning telur
Cara;
1. Bancuh tepung dengan air. Kasi cair macam nak buat lempeng (jangan pekat sangat). Saya blend tepung tu utk pastikan dia tak berketul.
2. Masukkan garam & kuning telur. Pastu guna acuan roti jala & tebar jala anda diatas kuali yang leper.
Hidang roti jala ini dengan kuah dalca / kari. Yum yum...
Fikir-fikirkanlah...
No comments:
Post a Comment