Thursday, December 9, 2010

KELAS FOTOGRAFI

Assalamualaikum w.b.t
Sekarang ni aku sedang berjinak-jinak dengan dunia fotografi. Hehehehe... yang kata minatnya my hubby, tapi yang lebih-lebihnya diri sendiri (asn). Masuk kelas singkat dengan photographer pro yang ada kat office. Bila bos tak de je terus lenyap pi bertenggek kat meja sifu. Masuk kelas kejap je, macam dah pro je hehehehe. Sifu terang tu terang ni, yang masuk dalam kepala otak ntah apa. Apa taknya, masuk kelas pun sembunyi-sembunyi.Masuk kelas hari tu pun sebab nak shoot wedding my sister in law. Lepas tu terus dah tak de shoot sampai sekarang. Antara apa yang aku ingat daripada kelas yang singkat itu;

 Ini adalah sifu aku..

1. Apa itu M, P, S, A
2. Kalau dalam bilik, guna ISO tinggi sikit; 800 or above
3. Untuk suasana di luar, ISO; 400
4. Untuk outdoor session, guna A, so just adjust shutter & ISO
5. Kalau tak nak gambar kabur atau gegar, tinggikan shutter. 

Untuk pengetahuan umum, kelas mengambil masa kurang dari 15 minit huhuhuu... 


 
Antara gambar yang berjaya diambil


Hujung minggu ingat nak pi outing. Dapat buat outdoor session ngan anak-anak pun best juga. Tapi malangnya, bila hujung minggu sampai, ada saje benda yang nak dibuat. Minggu depan nak ke Kuching. So dapatlah bergambar sakan dan mengasah bakat yang ada.

Sebelum bercuti, nampak gayanya nak kena masuk kelas sekali lagi. Jangan marah ye sifu..

Fikir-fikirkanlah...

5 comments:

izahdaut said...

anaaaaa..hihi..sama la kome pun..encik suami yg minat..kome yg terlebih2 pulok..wehh siyeess merangkak lagi blajo ikut buku...ce aok buat tutor skitt na..hehe

CERITAKUASN said...

heheheheee... buleh-buleh... nanti mintak izin sifu nk letak note dia kt sini ye.

Anonymous said...

assalamualaikum ana....

wah...dah beli SLR ke ana?

tererlaa ana lepasnie....

shafida

mudme said...

ahahaa..

CERITAKUASN said...

ida; hehehehe insyaallah pas ni kalo rajin amik gambo..

mudme; yo my sifu.. napa gelak2... gelak ada makna ker? huhuhuhu

Related Posts with Thumbnails