Saturday, November 27, 2010

TAG DARI IZZAH MUFFIN LOVER

Assalamualaikum...


Huwaaaa... Alhamdulillah, terima kasih pae sahabat sejati ku kerna menge'tag' diri ini. Akan aku buat sebaik mungkin. Sebelum nak menjawab soalan berangkai, nikmati pantun dibawah ye ;-)

Izzah Muffin lover punya cerita
Tag darinya daku terima

Penuh soalan menguji minda
Akan ku jawab dengan gumbira

1. Bagi 3 makanan yg korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
  1. Mee goreng. Tak kisah lah mee goreng apa janji di goreng. Goreng camne pun tak pe asalkan G.O.R.E.N.G. Suka sebab mee tu diGORENG. Berapa banyak goreng daaaaaaa
  2. Mee kari. Suka pedas-pedas. Tak suka kuah cair or terlalu pekat. Yang sedang-sedang saja...
  3. Spageti. Kuah tak suka masam-masam. Nak ada rasa asia skit (pedas). Spagetinya tak suka keras.
Pendek kata. Suka benda yang macam mee & rupanya macam mee ;-)


2. Dua jenis air apa yang paling korang suka?

  1. Jus tembikai
  2. Air limau (limau nipis)


3. Which type of food yg korang prefer, pilih 3 sajo : Malay, Indian, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian.

Malay, Western, Italian



4. Apa makanan yg korang paling expert masak? Dalam kata yg lain, takyah tgk resepi tapi at the same time bile org lain rasa, org akan kata "wahhh, gila sedap".

Hahahaha terang cakap memang tak expert masak. setakat ni orang duk mintak masak sup je lah. Takde plak diorang kata sedap giler. Cuma diorang kata 'tokey sup' hehehehe



5. Semahal mana korang pernah bayar untuk makanan korang?

Huhuhuhuhu... paling mahal RM100++. Masa makan kat ikan bakar sekincan. Nasib baik puas hati. Tapi.......... saya tolong bayarkan je, duit tu kuar dari dompet orang lain hehehehe. Acilah kan hehehehe



6. Beri nama restoran favourite. Apa makanan kat situ yg paling sedap?

Tak tau lah yang mana satu yang feberetnya. Tapi yang terasa nak pi sangat kat chengho. Sotong goreng mentega dia manyak syiuuuukkkkkk.... Seme lauk kat sana sedap2



7. Ayam, kambing, lembu, itik, burung puyuh, burung wak-wak, rusa, landak, merpati, ayam denak. Mana satu yang korang suka? Kalau korang ada suka yang lain, tapi aku tak list, bagitau je la.

Satu je ker? Paling suka ayam. Sebab selalu duk makan ayam je. Yang lain2 tu jarang. Nak plak yang eksotik.



8. Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda? Dan makan/minum apa? Kalau korang ingatlah kannn.

mmmmmmm... tak ingat nama restoran tu apa. Tp kat bangi. Dekat ngan yenkies hut. Makan ngan minum apa tak ingat lah plak. Sorry lah ek.



9. Apa makanan yg selalu remind korang terhadap pasangan korang?Kenapa?

Daging masak kicap. Dia suka sangat kalau abah dia yang masak. Sapa masak pun katanya tak sama ngan abah dia masak. Nasib baik saya masak dia tak komen hehehehe



10. Kalau pegi rumah orang, korang selalu berharap orang tu selalu hidang apa?

Tak kisah hidang apa, tapi kasilah makanan yang sedap-sedap hehehe. Bukan selalu sayang datang umah ni kak. Takkan biskut kering je hehehehehe..



11. Makanan yg korang mmg tak buleh nak telan langsung. Samada tak sedap atau tekak korang dah kembang.

Macam ko lah jugak pae.. tak kisah lah perut apa memang tak lalu nak makan. Pastu makanan yang terlalu rasa bawang putih. Boleh buat termuntah kat situ juga



12. Menu raya paling disukai.

Lemang dan rendang. Tapi sejak kawin dengan orang yang suka makan nasi impit ni, makanan ni pun dah jadi feberet. Tak raya pun terasa nak makan kuah kacang



13. Jajan/Cikedis favourite?

Tak suka jajan. Makan sikit-sikit boleh lah.



14. Beri dua makanan yg mak korang masak yang korang suka?

  1. Mee kari. Mee kari mak masak yang paling sedap
  2. Ayam masak merah dari dulu sampai sekarang. Tapi versi sekarang dah lain skit ;-)



15. Makanan paling pedas korang makan? Sapa masak?

Mee goreng sendiri masak. Nak cover line telan juga lah walaupun orang lain surrender huhuhuhu



16.Korang kalau jumpe orang yang tag korang ni, apa agaknya korang nak hidang/belanja?

Mee kari. Sebab dia datang rumah ari tu ingat dapat makan mee kari tapi tak de. Tapi tunggu my mum ada lah ek hehehehe



17. Sile tag 5 orang dan paksa mereka buat tag ini.
 
Ayyoyo.. ini part paling susah. Kalau tak tag boleh tak? ooooo boleh? terima kasih ;-) next time i tag ye..


Fikir-fikirkanlah...

2 comments:

izahdaut said...

ana. i love u lah...weh mee kari tau...MEE KARI AIR TANGAN ANA la..mana aci tunggu mok..haiissh budak nehh

CERITAKUASN said...

hahahahaaa.. mak yang expert buat.. ana kan tokey sup je hehehehee

Related Posts with Thumbnails