Tuesday, November 9, 2010

MAKAN LAGI...

Salam semua. Dah memangnya waktu balik kampung ni adalah waktu untuk mengeyangkan perut kan, so apa lagi... kita hadaplah dengan makanan yang teringin nak makan.

Untuk sarapan pagi, my lovely sister masakkan nasi lemak dengan sambal telur rebus. Apa taknya, malam sebelum tu apak & my hubby bawak balik sebekas bunga telur dari rumah orang khatam Quran. Semua ada lebih dari 30 biji telur rebus. Supaya tidak merugikan sipemberi, kami buatlah nasi lemak bersambalkan telur rebus. Yum yum.. memang sedap.


Resepi sambal telur? kalau ada request baru kasi hehehehe.. bukan apa, malas nak menaip hehehe sory lah ek.

Tengah hari sebelum berangkat pulang, dijamu pula dengan sup tulang. Fuuuuuhhhhh mengancam. Sup gearbox tu....



Si Afnan pun sakan melantak juga sup ni. Tapi dia tak panggil daging, dia panggil ayam. apa apa aje lah anan. Janji bahagia.

Untuk bekal, my lovely sis masakkan gulai jering. Yang ni tak dapat nak ambil gambar. Alhamdulillah.... kenyang perut balik kampung. Terima kasih kepada semua yang terlibat bagi menjayakan sesi makan-makan ini. Love you all..

Fikir-fikirkanlah...

2 comments:

cemomoi said...

lapo la pulokkkk... sedap sambal telo tuu

CERITAKUASN said...

fuuhhhh... memang sedaaapppp...

Related Posts with Thumbnails