Friday, March 4, 2011

JALAN-JALAN: MAKAN D' ICE ROOM

Assalamualaikum w.b.t

Hujung minggu yang lepas, tetiba hubby tanya nak keluar jenjalan tak? Saya pun apa lagi, jom! Tapi tak tau nak kemana. Saya ajak ke Taman Metropolitan Kepong. Hubby tak nak. Dia tak suka sangkut dalam jem. Fikir punya fikir, kami decide nak cuba Ice Room yang ada di Prima Sri Gombak. Maklumlah, sekarang, kawasan tersebut dah jadi syurga makanan. Kalau dulu kami yang tinggal di sekitar kawasan Batu Caves dan sewaktu dengannya tak tau nak kemana bila fikir nak makan. Semua tempat makan best-best jauh. Sekarang dah ada Prima Sri Gombak ni, rasa seronok sikit nak keluar jalan-jalan makan-makan.

So, kami pun ke Ice Room. Luarannya tampak menarik dengan warna hijau muda. Rasa cam sejuuukkkk je tempat tu. Luar hijau, dalam hijau pekerja pun berbaju hijau.

Gambar ehsan dari internet amik kat sini

Sampai disana, huh, full house!. Ingat nak duduk dalam (aircond) tapi since so many people, then we choose to take open-air seats. Agak isolated, but its ok coz my sons pun suka buat hal ;-) tak banyak gambar yang diambil. Gambar makanan pun tak sempat nak ambil duk mengetong budak berdua ni.

Saya order, spagetti + icecream nutt
Hubby, lamb chop + icecream kiwi
Mak, chicken chop + icecream yum
Bebudak tu french fries + orange smoothy. 
Total semua RM80.00

 For me, makanannya biasa saja (3 bintang). Spaghetti dia agak masam. Tomato agak terlebih. Tapi Afnan nampak berselera makan spaghettinya. Lamb, saya tak berapa suka tapi hubby kata OK. Chicken chop pun OK saja. Untuk ice creamnya, saya kurang berminat. Semua tak habiskan ice cream. Orange smoothy pun tak berapa best. Terlalu manis. Bagi saya, lepas ni kalau nampak Ice Room, tak delah rasa macam naknya makan kat situuuu... Tambahan pula, service kat sana tak berapa best. Waiter tak mesra alam.

Apa pun enjoy veiwing below photo;





Fikir-fikirkanlah...

4 comments:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

br plan nk mkn kt situ next week..tp kalu ais krim nyer x dpt klh kn cornetto..x pe la...mkn ais krim pak cik moto lg best ;-)

izahdaut said...

na...pe kabo?
loo sama la kalau lepas ni nampak tak de la semangat sangat nak rasa kan iceroom ni..dengao cam la sedap bebenor ye..makan kat secret recepi lagi sedap kot?

cemomoi said...

nak g beli kat meden la eskrim

CERITAKUASN said...

anies ~ pada saya, cornetto / nestle lagiiii sedap

pae ~ Alhamdulillah sihat ;-) yup secret recepi lagi sedap. Ada my favorite food lasagna beeessstttt.. yum yum

cemomoi ~ beli lebih skit ek ;-)

Related Posts with Thumbnails